Update 19 februari 2012

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een update plaatste. In de tussentijd heb ik niet stil gezeten, ik ben vooral bezig geweest met de kwartierstaat van mijn vriendin. Interessante informatie gevonden over haar voorouders uit Spanje (17e eeuw en eerder), vooral dankzij het internet. Bovendien zijn wij hoogst waarschijnlijk nog familie van elkaar! Eén van haar voorouders, Hugo Moreau uit Antwerpen, wordt genoemd als bastaardzoon van Jan van Bourgogne en het huis van Bourgogne heeft weer relaties met het huis van Valois en van daaruit voorouderlijnen naar Karel de Grote. Dus nu “alleen nog eventjes” uitzoeken wie de vader was van Hugo, voorlopig heb ik drie personen gevonden die daarvoor in aanmerking komen, maar nog geen bewijs. Hopelijk ligt zijn testament nog in de archieven van Antwerpen ….

Voor de Leguijt website heb ik eergisteren een aanvulling gehad van Jouke Leguijt uit Buitenpost, hun familie staat er nu ook helemaal op. Jouke gaat achter meer informatie aan en ik verwacht (als hij daar tijd voor heeft) ook de namen van zijn zwagers, schoonzussen, neefjes en nichtjes te kunnen toevoegen. Jouke is eigenaar van Leguijt Houtwerken en zijn website is onlangs vernieuwd, dus allemaal even kijken op Leguijt Houtwerken

Drie weken geleden mailde Jan Kramer, afstammeling van Cornelis Cramer en Trijntje Leguijt, een vraag over de kinderen van Cornelis en Trijntje. Dé Trijntje en Cornelis mag ik wel zeggen, Zonder hun zou de familienaam Leguijt/Leguit in onze familietak zijn uitgestorven, zij  noemden hun kinderen Leguijt, maar ook één zoon Nieuweboer en één zoon Cramer noemden. En daar stamt Jan Kramer van af, leuk om te horen dat die familietak ook nabestaanden heeft en ook leuk dat Jan bezig is met het schrijven van een boek over de genealogie van zijn familie. De planning is dat het boek in maart 2012 uitkomt, ik ben benieuwd.

Zelf ben ik ook gevraagd om een stukje te schrijven voor de Historische Vereniging Oosthuizen. Gelukkig zonder deadline, als het maar voor 31 december klaar is …. welk jaar maakt hun niet uit. Waarschijnlijk zal het een stukje over de familie Leguit in Oudendijk worden, of misschien over de familie Nottelman die uit Duitsland kwam om hier voor de VOC te gaan varen. We zullen zien wat er uit de vingers komt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuw op de site. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *