Genealogie/stamboom

Door de verhalen die thuis werden verteld over mijn voorouders bestond er bij mij al vroeg interesse naar de familie geschiedenis. Daarnaast werd en wordt in Noord-Holland vanwege onze -niet zo algemene- achternaam regelmatig gevraagd “Ben je familie van …..”. Aangezien ik deze vraag bijna nooit met zekerheid kon beantwoorden besloot ik om uit te zoeken hoe het nu zit met die familiebanden van de Legui(j)ten.

Het genealogisch (stamboom) onderzoek begon met de gegevens die een nicht van mijn vader had en het liep al gauw uit de hand. Nu, jaren later, begint het overzicht al aardig compleet te worden, maar er ontbreken nog steeds een heleboel familieleden.

De voorlopige resultaten van het onderzoek staan onder “Genealogie” (de nazaten van Claas en Jan Leguijt) en de voorouders van mijn ouders zijn te vinden onder “Kwartierstaat”. Per toeval ontdekte ik enige jaren geleden een lijn van mijn oma aan mijn vaders kant naar Karel de Grote, die gegevens wil ik de komende tijd verder uitwerken en aanvullen met historische gegevens.