Gezocht: Leguijt en Leguit

Van de volgende personen ontbreekt nog de schakel met de personen die in mijn genealogie staan. Een aantal namen ben ik tegengekomen in de archieven, sommige namen kwam ik tegen op internet, maar ik heb nog geen idee wie hun ouders zijn en hoe zij passen in de familiestamboom.

Als je meer informatie hebt dan hoor ik dat graag. Onder gegevens aanleveren staat precies vermeld welke informatie ik zou willen ontvangen.

 • Jan Leguijt, overleden op 5 mei 1916 te Utrecht, oud 67 jaar, geboorteplaats en ouders niet bekend.
 • Aagje Leguit, gehuwd met Sijmen Rietvink, genoemd in de huwelijksakte van hun zoon Jan Rietvink op 19 mei 1822 te Wormer.
 • Catharina Leguit, gehuwd met Johannes Philippus Meijnink, genoemd in de huwelijksakte van hun dochter Lena Catharina Meijnink op 8 december 1904 te Oosthuizen. Lena Catharina is in 1873 geboren te Amsterdam.
 • Aaltje Leguijt, bevolkingsregister Alkmaar 1849-1860 deel 4, bladzijde 239 nr. 2
 • Aaltje Leguit, bevolkingsregister Alkmaar 1860-1880 boek 15, H231
 • Frederick W. Leguit, genealogy.com in 1900 Connecticut (Rhode Island), MA, NH, RI, VT
 • Gijsbertus (?) Leguit, geboren 18 december 1925 te Bussum, gehuwd met Catharina Stobbink, geboren 5 december 1931 te Groningen. Zij hebben tenminste één kind: Frans Pieter Leguit, geboren op 1 december 1962 te Bussum en overleden op 23 maart 1968 te Utrecht.
 • Jan Leguit. bevolkingsregister Alkmaar 1880-1900 boek 27, L188.
 • Joke Leguit, haar ouders hadden een kruideniers/snoepwinkel aan de Boezemsingel te Alkmaar.
 • Kees Leguijt, geboren circa 1949, overleden op 28 juni 1999 te Krommenie, gehuwd met Femmy.
 • Pieter Ernst Leguit, geboren op 3 juni 1923 te Bussum
 • Theodore Leguit, via genealogy.com, Ohio 1900
 • Trijntje Leguijt, geboren circa 1924, overleden op 5 juli 2002 te Wormerveer, gehuwd met Hendrik Hindriks.
 • Trijntje Leguit, gehuwd met Hendrik Theunis Stephan, zoon van Christiaan Stephan en Margje Spijkerman, hij was eerder gehuwd met Jantje van EgRten en Johanna de Roode.
 • Jacob Pieter Leguit en Trijntje Leguit, via genealogy.com rond 1880 in de USA
 • Gertrude Johanna Guerassimoff, dochter van XX Leguit en XX Geerke, geboren 24 mei 1895, overleden 11 april 1982 Sonoma, California, op 16 januari 1922 op Ellis Island als immigrant ingeschreven, aangekomen met het schip Noordam uit Rotterdam. Vermoedelijk de dochter van Johan Hendrik Geerke en Trijntje Leguit.
 • Pieter (Leguit) Leegwater, zoon van Trijntje Leegwater, vader vermoedelijk Pieter Leguit. De archivaris in Hoorn had één keer eerder meegemaakt dat een kind als tweede voornaam een achternaam kreeg. In het andere geval bleek dat de moeder niet kon trouwen met de vader (die zat in de gevangenis) en om zijn naam aan het kind mee te geven zijn achternaam als tweede voornaam had ingeschreven.

Alvast heel erg bedankt voor aanvullende informatie!

9 reacties op Gezocht: Leguijt en Leguit

 1. Roel Jacobs schreef:

  Ook ik heb via mijn vrouws kant Leguit in de familie haar oma was aaltje Leguit getrouwd met Jacob Vos.
  Ook heb ik nog een voorgenomen Huwelijks kaartje van Trijntje en August Bohning in mijn bezit.
  Mocht u interresse hebben dan hoor ik dat graag van u en mail ik hem u toe.

  met vriendelijke groet

  Roel Jacobs

  • Peter Leguit schreef:

   Hallo Roel,

   Ik heb zeker interesse in beeldmateriaal, een afbeelding van een trouwkaartje kan ik mooi aan de persoonsgegevens toevoegen.

   Alvast bedankt!

   • Shikha schreef:

    Goedemorgen Peter, mijn achternicht heet ook Leguijt, haar vader was Cor Leguijt geuhwd met Bets van der Zanden, dochter van Steven Lambertus van der Zanden x Maartje Jacobsd.Goede te Landsmeer- Deze Leguijten woonden ook in Landsmeer ook hadden zij- net als ik familie grootouders?- te Krommeniedijk- mijn bet betovergrootvader was Huijbert Koel x Jantje Dobber- en hun zoon Jan Koel was mijn betovergrootvader zijn dochter Jantje Koel huwde met Jacob Simonsz.Goede en hun dochter Maartje is de oma van Irene Leguijt.Mocht je er meer vragen over hebben, dan geef ik je graag haar adres.En zou jij ooit een foto tegenkomen van JAN KOEL geb.1839 x Maartje Krijgsman en zijn gezin in 1898 of 1899 in de steek gelaten te Landsmeer en naar de USA vertrokken, dan hou ik mij aanbevolen.Hartelijke groet LEX

   • Peter Leguit schreef:

    Hallo Lex,

    Bij de familie van Irene Leguijt heb ik als kleine jongen nog gelogeerd, zij is vorig jaar nog bij mijn ouders in Callantsoog op visite geweest.

    Heel erg bedankt voor je informatie, ik zal kijken waar ik dit nog in kan passen.

    Hartelijke groet,

    Peter Leguit

   • Lilia schreef:

    Ook ik heb via mijn vrouws kant Leguit in de famiile haar oma was aaltje Leguit getrouwd met Jacob Vos.Ook heb ik nog een voorgenomen Huwelijks kaartje van Trijntje en August Bohning in mijn bezit.Mocht u interresse hebben dan hoor ik dat graag van u en mail ik hem u toe.met vriendelijke groetRoel Jacobs

   • Peter Leguit schreef:

    Beste Roel,

    Alle materiaal is welkom! Leuk om te laten zien welke gebruiken onze voorouders hadden en een kijkje te nemen in hun leven.

    Hartelijke groet,

    Peter Leguit

 2. Peter Leguit schreef:

  Gisteren ontving ik een mailtje van Wil Böhning over Trijntje Leguit. Trijntje is in 1938 getrouwd met August Konrad Böhning en in 1950 hertrouwt zij met Hendrik Teunis Stephan.

  Wil, bedankt voor de aanvullende gegevens.

 3. alexander bol - genaamd Goede-szn schreef:

  Goedemorgen Peter, mijn achternicht heet ook Leguijt, haar vader was Cor Leguijt gehuwd met Bets van der Zanden, dochter van Steven Lambertus van der Zanden x Maartje Jacobsd.Goede te Landsmeer- Deze Leguijten woonden ook in Landsmeer – ook hadden zij- net als ik familie – grootouders?- te Krommeniedijk- mijn bet betovergrootvader was Huijbert Koel x Jantje Dobber- en hun zoon Jan Koel was mijn betovergrootvader – zijn dochter Jantje Koel huwde met Jacob Simonsz.Goede en hun dochter Maartje is de oma van Irene Leguijt.
  Mocht je er meer vragen over hebben, dan geef ik je graag haar adres.
  En zou jij ooit een foto tegenkomen van JAN KOEL geb.1839 x Maartje Krijgsman en zijn gezin in 1898 of 1899 in de steek gelaten te Landsmeer en naar de USA vertrokken, dan hou ik mij aanbevolen.
  Hartelijke groet LEX

  • Peter Leguit schreef:

   Hoi Lex,

   Bedankt voor je reactie, ik hoor graag het adres. In deze tak mis ik nog heel wat informatie, onder andere de geboortedatum van de opa en oma van Irene, Steven Lambertus van der Zanden en Maartje Goede die jij noemt. Stuur maar een mail, of anders mail ik jou deze week nog.

   Met vriendelijke groet,

   Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *