Gastenboek

Laat een bericht achter in het gastenboek.

21 reacties op Gastenboek

 1. rob kos schreef:

  Geachte lezer,
  Rond 1970 had ik contact met een mevrouw De vries-Leguit (of leguijt), woonachtig in de Maasstraat Amsterdam en destijds tegen de tachtig. Volgens haar uitleg was haar meisjesnaam afkomstig uit de leerlooierij en betrof het uitleggen van huiden. Wellicht heeft u er iets aan. Zoals u weet is het paleis op de Dam gefundeerd met huiden. Dat is een relatie met bouwbedrijven.
  Overigens ben ik zelf op zoek naar de kleindochter van Mevrouw de Vries-Leguit: Irene de Vries. De mij bekende laatste woonplaats is Almere. Ze zal nu circa 67 jaar zijn.
  Mocht u haar kennen, wilt u haar zeggen dat ik haar zoek.

  Bij voorbaat dank.
  met vriendelijke groet,
  Rob Kos

  • Peter Leguit schreef:

   Hallo Rob,

   Het verhaal van mevrouw De Vries-Leguit komt in de buurt van het verhaal van de straatnaam Leguit in Antwerpen, daar zou het gaan om het uitleggen van lakens op de bleekvelden.

   Mevrouw De Vries-Leguit kom ik nog niet tegen in mijn gegevens, misschien dat iemand dit leest en je verder kan helpen om Irene de Vries te vinden.

   Met vriendelijke groet,

   Peter Leguit

 2. Nelie Kooijman schreef:

  Dag Peter,

  Wat een leuk verhaal ik zag dat er ook Leguijt’s in voorkomen die ook in mijn stamboom staan. Ik heb echter Davina Catharina Elisabeth Dammingh dr. van Gerardus en Catharina Elisabeth Kerkhoff, zij is geb 11-09-1825 te Amsterdam dat ze overleed was ze 38 jaar oud.
  Van Klaas Leguijt en Aagje Volger heb ik 1 zoon Simon geb 11-09-1875 te Krommenie overleden te Assendelft 06-04-1945, van beroep blikslager, Simon trouwde te Assendelft 16-05-1902 Trijntje Steijn dr van Jan en Jannetje Koomen geb te Assendelft 10-07-1877, overleden te Assendelft 31-12-1961, zij kregen 2 kinderen.
  Of Klaas en Aaltje Volger nog meer kinderen hadden gekregen weet ik niet.

  Groetjes Nelie

 3. Frank van Andel schreef:

  In uw kwartierstaat geeft u bij 960 David Lewis aan dat hij omstreeks 1670 in Engeland geboren is. In zijn huwelijksaankondiging op 25 maart 1701 staat dat hij uit Frankendael (=Frankenthal in het huidige Duitsland) komt.
  Vreemd dat u wel de plaats van herkomst van zijn vrouw opneemt in uw kwartierstaat, maar niet die van David zelf. In Frankenthal is in 1672 een David LOAS gedoopt …. als je dat uitspreekt met een accent zou dat wel voor LEWIS kunnen doorgaan (in de oren van een Duitser).

  • Peter Leguit schreef:

   Hallo Frank,

   Die aanname komt van iemand anders en inmiddels heb ik daar ook mijn sterke twijfels over. Volgens mijn bron zou Frankenthal op de akte slaan op huize Frankendaal bij Amsterdam, maar Frankenthal in Duitsland lijkt mij ook waarschijnlijker. Een paar jaar geleden heb ik contact gehad met de oudheidkundige vereniging in Duitsland, helaas is daar niets uitgekomen.

   Hartelijk dank voor de aanvullende informatie, die zal ik bij een volgende update vermelden, helaas kom ik door een druk leven momenteel niet zo heel veel meer toe aan genealogie.

   • Frank van Andel schreef:

    Ik heb destijds zelf contact opgenomen met iemand van het huis Frankenthal in Amsterdam. Degene die mij te woord stond verzekerde me dat een David Lewis nooit gewoond heeft in dat huis en dat de plaats in het huidige Duitsland een grotere waarschijnlijkheid zou zijn.
    Ik hoop dat je leven inmiddels wat minder druk is en dat je weer wat tijd hebt voor leuke dingen. Je leeft immers maar 1 keer.

 4. Lenie Doets-Leguijt schreef:

  Oh en de geboortedatum van mijn moeder Frouk van Zaanen is 20-02-1932 ik zag dat je deze informatie ook nog mist…

 5. Lenie Doets-Leguijt schreef:

  Beste Peter,

  Graag wil ik je wat extra informatie verstrekken.
  Ik ben Lenie, dochter van Jacob Leguijt, geboren 26-08-1930 te Ilpendam en gehuwd op 26 juli 1955 met Frouk van Zaanen. Ik zie dat mijn broers en ik nog niet in de lijst staan en ik zou het leuk vinden als je deze informatie toevoegt.
  Jaap Leguijt geboren 02-10-1958
  Magdalena Rinskje Leguijt 02-05-1961
  René Leguijt 11-06-1964

  Als je nog meer vragen hebt verneem ik het graag!

  Groetjes,

  Lenie

  • Peter Leguit schreef:

   Hallo Lenie,

   Heel erg bedankt! Komende zaterdag examen Medische Basiskennis, dan volop studeren voor het tweede deel. Dus misschien dat ik eind mei de website weer eens bij kan werken, dan neem ik contact met je op over eventueel ontbrekende gegevens.

   Hartelijke groet

 6. Anjo Tuin schreef:

  Cornelis Willem Leguit 28-9-1900/14-12-1965.
  Jannetje Leegwater 11-1-1918 Schermerhorn/6-4-1995 Alkmaar.

 7. Anjo Tuin schreef:

  Hallo Peter
  Cor Leguit en Jannetje Leegwater hadden een winkeltje aan de boezemsingel in Alkmaar.
  Dit waren mijn oom en tante
  Joke en Carla zijn daar 2 dochters van.
  Cor Leguit is al eerder getrouwd geweest, maar ik weet niet met wie.
  Daarvan had hij ook 2 of 3 kinderen.
  Jan Leguit zijn zoon is nooit getrouwd geweest voor zover ik weet en zijn dochter woont ergens in Zuid Afrika.
  Meer informatie weet ik niet.

  • Peter Leguit schreef:

   Hallo Anjo,

   Vanwege een ontmoedigende hoeveelheid spam op de website en studie reageer ik nogal laat, maar heel erg bedankt voor de informatie.

   Waarschijnlijk heb ik binnenkort geen tijd om de website bij te werken, maar ik zal jouw informatie toevoegen in mijn gegevensbestand.

   Peter Leguit

 8. Rob Leguit schreef:

  Hallo peter, ik ben blij dat ik je site heb gevonden, ik probeerde eerst op stamboom van Leguit.nl to komen maar ik kreeg nergens gehoor over de toegangscode en het wachtwoord. Je site was al eens eerder lang gekomen, maar ik dacht daar komt alleen maar Leguijt met een j voor en nu blijkt dat wij Leguiten wel degelijk uit deze tak voort komen.

  Ik wil je complimenteren met deze prachtige site en wat heb je hier vreselijk veel werk voor verzet. Wij krijgen het zo wel op een presenteerblaadje aangeleverd, daarvoor wil ik je heel hartelijk bedanken, klasse!

  Ik ben samen met mijn broer Peter nog de enige stamdrager van deze tak en ik ben bezig om alle aanvullende informatie bij elkaar te krijgen en die krijg je zo spoedig mogelijk. (wij zijn de twee zonen van Jacobus Leguit X-bz)

  Hartelijke groeten van Rob Leguit uit Nieuwe Niedorp

  • Peter Leguit schreef:

   Hoi Rob,

   Dankjewel voor je bericht. Toen ik in 1989 bij Beers Transport in Winkel kwam werken werd ik verward met jouw broer Peter, op mijn eerste werkdag keek men raar op toen een een hele andere Peter Leguit kwam binnenlopen.

   Ik zie jullie familie informatie met belangstelling tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Peter

 9. Cor Leguijt (ja, Cornelis, Cor is roepnaam) schreef:

  Hallo Peter,
  Ik kreeg je site door van een neef van me. Prachtig initiatief. De stamboom en mijn eigen stamlijn had ik al in bezit teruglopend tot de Beemster, maar die oude geschiedenis met de naam Castricum intrigeert! Leguijt klinkt, ook vanwege de klemtoon op de 2e lettergreep, toch echt Frans.
  Ik ben de Cor(nelis) van XII-bi (kind van Bert en Trees). Ik kan je de gegevens van mijn eigen gezin doorgeven als je interesse hebt. Mijn adres is Krommeniedijk 60, het stamhuis van onze tak.
  Wat ik zelf al jaren aan het uitspitten ben is hoe en waar de Leguijten ooit in Krommeniedijk zijn neergestreken, en waarom. Lastig zoeken vanwege alle vernummeringen, maar ik ben al een heel eind. Misschien leuk voor een kort stukje op je site?
  Groet!
  Cor Leguijt

  • Peter Leguit schreef:

   Hoi Cor,

   Leuk dat je de site gevonden hebt en reageert, mond-op-mond reclame werkt altijd nog goed.

   Jouw naam en je moeders roepnaam heb ik alvast in mijn bestand aangevuld, bij de volgende update staat het er goed op. Ik ben zeer zeker geïnteresseerd in aanvullende gegevens van jouw familie, welke informatie ik vastleg staat op deze pagina http://leguijt.info/?page_id=220 en daar vind je ook mijn e-mailadres.

   Als je een verhaal hebt over de geschiedenis van jullie tak dan zou ik dat heel graag plaatsen. Je kunt het dan het beste naar mij mailen, dan zet ik het op de website. Met foto’s zou natuurlijk helemaal mooi zijn. Alvast succes met het afronden van je zoektocht.

   Groetjes,
   Peter Leguit

 10. Jan Kramer schreef:

  Dag Peter,
  Ik maak komende dinsdag (13-3) of woensdag (14-3) een rondje Noord-Holland om mijn boek hier en daar af te geven. Wellicht kan ik ook bij jou langs gaan, maar ik heb geen adres van je. Kun je mij dat geven ? Dan kan ik bekijken of dat in mijn rijschema past.
  Groet, Jan Kramer.

  • Peter Leguit schreef:

   Hoi Jan,

   Zelf woon ik in Zeeuws-Vlaanderen, maar twee broers en mijn ouders wonen in Noord-Holland.

   Ik mail je hun adres wel door.

   Erg nieuwsgierig naar je boek.

   Groeten,

   Peter

 11. Jan Kramer schreef:

  Dag Peter,
  Met plezier je mooie site van de familie Leguijt (deels) bekeken. Als het goed is zijn wij familie van elkaar. Mijn voorvader Cornelis Pietersz Kramer trouwt op 27 oktober 1720 met Trijntje Klaas Leguijt. Ik ben bezig met een boek over mijn familie. Heb daar b.v. ook contact over met Kees Kramer (ook familie dus). Op jouw site geef je aan dat C.P.Kramer is overleden ongeveer 38 jaar oud. Je zou mij een plezier doen als je mij kunt vertellen waar je deze informatie vandaan hebt. De leeftijd van C.P.Kramer wordt volgens mij niet in het begravenboek genoemd.
  De vader van C.P.Kramer is volgens Kees Kramer ene Pieter Gerritsz Kramer, maar daar heb ik redelijke bedenkingen tegen. Ik ben daar nog niet uit, maar de naam Gerrit komt later in de familie nergens meer voor en zo zijn er nog wat aanwijzingen.
  Ik heb Kees daar van op de hoogte gesteld.
  Zoals gezegd ben ik bezig met een boek, dat – als het goed is – begin maart wordt gedrukt. Ben je geïnteresseerd in een boek dan kun je dat bij mij bestellen. Ik hoor graag van je.
  Hartelijke groeten, Jan Kramer
  PS. Graag bereid gegevens uit te wisselen.

  • Peter Leguit schreef:

   Hallo Jan,

   Leuk dat je reageert op mijn website. Ik ben zeker geïnteresseerd in jouw boek en ik zal via de mail contact met je opnemen.

   Grappig dat ik gisteren ook al een mail binnenkreeg met een vraag over het gezin van Cornelis Cramer en Trijntje Leguijt, onze gezamenlijke voorouders. Ook in die mail werd gevraagd of ik ergens leeftijden had gevonden die op mijn website staan. Mijn genealogisch programma rekent de leeftijden uit aan de hand van de geboortedatum, misschien moet ik toch eens gaan kijken of ik de vermelding van de leeftijden ergens kan uitschakelen, want het is inderdaad misleidend. In het geval van Cornelis Cramer is de leeftijd afgeleid van zijn geboortejaar (bron: Kees Kramer) en de datum waarop hij is begraven, circa 38 jaar.

   Volgens mij is Cornelis Cramer ook lid van het kerkbestuur geweest in Oudendijk, maar ik zie dat ik daar geen aantekening van in mijn gegevens heb. Ik denk dat ik die informatie jaren geleden heb gelezen in het lidmatenboek van Oudendijk.

   Wat de benoeming betreft, als zijn vader Pieter heet mag je verwachten dat de eerste zoon van Cornelis en Trijntje ook Pieter heet. Maar voor zover mij bekend is Klaas de eerste zoon, hij is vernoemd naar de vader van Trijntje. Ook de tweede zoon Sijmon zou dus niet vernoemd zijn naar de vader van Cornelis. Misschien is Sijmon vernoemd naar een broer of oom van Cornelis, aan de Leguijten kant komt die naam in die tijd niet voor.

   Het is mogelijk dat er bewust niet naar zijn vader is vernoemd, net zoals het een bewuste keuze zal zijn geweest om de meeste kinderen te dopen als Leguijt in plaats van Kramer. Misschien is er sprake geweest van een breuk met zijn familie, ik zie dat ook bij een kleinzoon van Klaas Leguijt, dus een achterkleinzoon van Cornelis en Trijntje, en in dat geval zijn er verschillende aanwijzingen om te vermoeden dat er sprake was van een breuk in de familie.

   Succes met je boek, vriendelijke groeten,

   Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *