Nieuwe start website

Misschien heb je ooit mijn oude website bezocht, misschien is dit je eerste bezoek. Mijn oude website is heel lang niet meer onderhouden, onder andere doordat het genealogisch onderzoek een paar jaar op een laag pitje heeft gestaan. Na een inbraak en het verdwijnen van mijn laptop ben ik een half jaar gegevens kwijt geraakt, daarna heeft het jaren geduurd voordat ik de oude hobby weer oppakte. De oude website staat nog op de server van mijn toenmalige provider en wordt door hun blijkbaar niet verwijderd.

Eerst verhuisde ik naar Frankrijk om te genieten van het buitenleven. Sinds september 2010 woon ik weer in Nederland.

Eind 2010 kreeg het genealogie virus mij weer te pakken toen ik de stamboom van mijn vriendin ging uitwerken, daarna heb ik mijn eigen gegevens weer opgepakt.  Voor een neven en nichtendag heb ik onze voorouderlijn naar Karel de Grote uitgewerkt, deze komt -als ik meer historische feiten en afbeeldingen heb toegevoegd- ooit nog een keer op de website.

Daarna ben ik met de Leguijt/Leguit stamboom verder gegaan. In eerste instantie heb ik op Genlias.nl alle ontbrekende informatie gezocht van de personen in mijn database: geboorte, huwelijk en overlijdensdatums, namen en data van aangetrouwde familie, gegevens van kinderen enz. enz.

De volgende stap was het napluizen van de Zeeuwse archieven op internet, aangezien veel voorouders van mijn moeder van Zeeland komen. Zo is de database met ruim 600 nieuwe personen gegroeid naar bijna 4.900 personen en dan reken ik de Karel lijn nog niet eens mee.

Ruim twee weken geleden ben ik, met hulp van mijn zoon (bedankt hè joch!), begonnen met deze website. Elke dag een beetje en met nog een heleboel te gaan gaat het er nu behoorlijk op lijken. Via de berichten op deze pagina zal ik de bezoekers informeren over welke gegevens aan de website en de stamboom zijn toegevoegd.

Veel zoek en leesplezier!

Dit bericht is geplaatst in Nieuw op de site. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *